пʼятниця, 25 червня 2021 р.

 

         
                     МКІП розпочинає фінансування 

                     об’єктів «Великої Реставрації»

       Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє про початок фінансування для реалізації проектів у межах програми «Велика реставрація» для закладів, що подали відповідні заявки. 

   У бюджеті, згідно помісячного плану МКІП, передбачили кошти на фінансування робіт у Національному художньому музеї України на суму 20 млн грн та Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська Фортеця» на суму 2,7 млн гривень. 

Іншим закладам, проекти яких відібрані для реалізації в програмі «Велика Реставрація» у поточному році, буде забезпечено відкриття фінансування після надходження від них відповідних заявок з підтверджуючими документами. 

      “Наша культурна спадщина поступово руйнується і не може чекати вічно. Вагатись і затягувати процес немає часу. Вже цього року завдяки “Великій Реставрації” проведуться роботи над 22 об’єктами. Впевнений, це дозволить їм привернути увагу ще більшої кількості туристів і стати точками атракції, що сприятимуть економічному піднесенню відповідного міста чи регіону”, – прокоментував Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

          https://mkip.gov.ua/news/5464.html

      

Немає коментарів:

Дописати коментар