середа, 8 грудня 2021 р.

 

Сучасний інформаційний сервіс
публічної бібліотеки у 2022 році


     


7 грудня на базі РТЦ Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка відбувся обласний онлайн  семінар-тренінг для працівників бібліотек територіальних громад області на тему «Сучасний інформаційний сервіс публічної бібліотеки у 2022 році».
      Розпочала семінар директорка ЧОУНБ ім. М.Івасюка Наталія ФІЛЯК , яка накреслила стратегічні напрямки розвитку публічних бібліотек у наступному році, поділилася нотатками зі звітно-виборної  Конференції ВГО УБА «Українська бібліотечна асоціація в екосистемі нової реальності»,  запропонувала бібліотекам відзначити день народження Асоціації 1 лютого 2022 року, отримавши в якості подарунка яскраві плакати організації. Наталія Миколаївна рекомендувала провести у бібліотеках області Тиждень читання ( 13 - 19 грудня), ініційований Українським інститутом книги, а також проінформувала учасників семінару про очікувані спеціальні наліпки для зони вхідних дверей  як офіційного статусу хабів цифрової освіти для обраних бібліотек Чернівецької області. 
      Методичні рекомендації «Бібліотечні інновації для громади та основні напрямки роботи» у форматі «Обласна бібліотека – бібліотекам ТГ» надала  заступниця директора з питань наукової роботи ЧОУНБ ім. М.Івасюка Марія ДОВГАНЬ.
     Завідувачка науково-методичного відділу ЧОУНБ ім. М.Івасюка Тетяна МАКАРЕЙЧУК провела фаховий практикум по плануванню роботи  бібліотек на 2022 рік «Бібліотеки Буковини у 2022 році: плануємо, вирішуємо, навчаємось». Вона детально зупинилася на координаційних планах для структурних об’єднань «Публічна бібліотека з філіями», а також розробила примірний план роботи для окремої публічної бібліотеки.
    Цифрову освіту у бібліотеці висвітила у презентації  завідувачка   відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів  ЧОУНБ ім. М.Івасюка  Галина ДОБРОВОЛЬСЬКА , детально зупинившись на різноманітних платформах, які можуть використовувати бібліотеки у своїй роботі з користувачами. 
     Про «золоту пропорцію» контенту для розвитку бібліотек на сторінках соціальних мереж, а також про ряд поширених помилок, характерних для ведення такої роботи,  розповіла у своїй презентації  «Сайт, блог, аккаунт – інноваційний шлях популяризації бібліотечних послуг»  головна методистка науково-методичного відділу ЧОУНБ ім. М.Івасюка Алла  ЛУПАН. 
    Сучасні підходи і можливості бібліотек з промоції читання та залучення молоді до читання презентувала  завідувачка відділу абонемента ФОЮ ЧОУНБ ім. М.Івасюка Ірина ХЛІПОВСЬКА.   
    З видатними датами краєзнавчого змісту, проєктами, акціями, які необхідно висвітлювати у бібліотечній роботі ознайомила учасників онлайнового семінару  завідувачка відділу краєзнавства ЧОУНБ  ім. М. Івасюка   Лариса  ШАРАБУРЯК, надавши відповідні фахові поради «Краєзнавчий ресурс громади: креативи планування у 2022 році»
    На завершення між учасниками онлайн заходу відбулося веб-спілкування, під час якого всі бажаючі висловили свої пропозиції до планування роботи на наступний рік. 
   Модераторка заходу – Марія Довгань.
   Технічне забезпечення – завідувачка відділу інформаційних  та електронних ресурсів Галина Добровольська.
   Фото Віктора Безпальченка.
   До онлайн-семінару приєдналося 87 учасників. 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар