пʼятниця, 1 квітня 2022 р.

 

                  Обласний професійний онлайн діалог

«Стратегії розвитку бібліотек: моделі, ресурси, показники».

 

 

    Згідно плану Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка,  31 березня 2022 року в РТЦ обласної книгозбірні для працівників бібліотек територіальних громад області був проведений обласний професійний онлайн діалог за підсумками  2021 року на тему «Стратегії розвитку бібліотек: моделі, ресурси, показники».

    Розпочався діалог вступним словом директорки ЧОУНБ ім. М. Івасюка Наталії Філяк про спроможності публічних бібліотек Чернівецької області в реаліях війни: національно-патріотичне виховання, волонтерство, робота з переселенцями.

   Заступниця директорки з питань наукової роботи Марія Довгань надала професійні рекомендації щодо трансформації бібліотек в сучасні центри розвитку громад, наголосивши на впровадженні власних ініціатив, участі у різноманітних  проєктах, програмах,  які дають можливість поповнювати ресурси бібліотек. Також детально зупинилася  на роботі бібліотек з вимушеними переселенцями, наданні ефективних інформаційних та соціальних послуг цим категоріям користувачів, враховуючи реалії військового стану.

   Головна методистка НМВ Алла Лупан презентаційно проаналізувала зміни у структурі бібліотечної мережі області, інформатизації, матеріально-технічному забезпеченні та персональному складі за 2021 рік.

  


Моніторинг основних показників діяльності бібліотек з аналізом та рекомендаціями щодо усунення помилок у звітних документах за 2021 рік  зробила завідувачка науково-методичного відділу Тетяна Макарейчук.

   Про можливості бібліотечних сервісів та інтернет-ресурсів розповіла завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Галина Добровольська, акцентувавши увагу на застосунку «Дія».

   Рекомендації про роботу з дітьми в умовах сьогодення надала завідувачка методично-бібліографічного відділу Чернівецької обласної бібліотеки для дітей Ніна Кадюк.

    Захід завершився онлайн діалогом в режимі «питання – відповідь».

 


Модераторка заходу – Марія Довгань.

Технічне забезпечення та фото – завідувачка відділу інформаційних  та електронних ресурсів Галина Добровольська.

До професійного онлайн діалогу приєдналося 35 учасників.

 

      

Немає коментарів:

Дописати коментар