пʼятниця, 23 квітня 2021 р.

 

          23 квітня 2021 року за ініціативи науково-методичного відділу НБУ ім. Я.Мудрого відбулося професійне спілкування «Методична вервечка», в якому взяли участь завідувачі та головні методисти науково-методичних відділів Київської, Рівненської, Хмельницької та Чернівецької ОУНБ.

           Під час спілкування обговорювалися питання про передачу бібліотек до громад, сучасні варіації організації мережі бібліотек в ТГ, позитивні приклади покращення бібліотечного обслуговування в процесі передачі бібліотек до громад, а також негативні ситуації, з якими зіштовхнулися бібліотечні фахівці під час адміністративно-територіальної реорганізації.          

          Дієві напрацювання має Рівненська ОУНБ, яка надсилає пакети інформації головам ТГщодо законодавства у бібліотечній галузі,реновації бібліотечних закладів, зразки статутів, положень про бібліотеки тощо.

       Зацікавилися слухачі питанням підписання договорів  про співпрацю між ОУНБ і головами ГТ, які мають місце в Рівненській та Чернівецькій області, що в подальшому дасть змогу бібліотечним фахівцям регіону брати участь у семінарах, майстер-класах, конкурсах з підвищення кваліфікації, ділитися своїм позитивним досвідом з колегами.

      Присутні звернули увагу на проектну діяльність бібліотек, завдяки якій відбувається реновація бібліотечних закладів, поповнення фондів, комп'ютеризація книгозбірень.

    Також піднімалося питання про адвокацію у бібліотечній галузі, у  зв’язку зі скороченням бібліотекарів, переведенням на неповний робочий день та закриттям бібліотек.  

     Обурення у всіх викликав той факт, що деякі ТГ не приймають бібліотеки до своїх громад. На щастя, таких ТГ одиниці.

     Спасибі фахівцям НМВ НБУ ім.Я.Мудрого, всім учасникам «Методичної вервечки» за актуальне спілкування, за важливі рекомендації, консультації щодо захисту бібліотек і бібліотечних фахівців в умовах реформи.  







Немає коментарів:

Дописати коментар