середа, 21 квітня 2021 р.

 «Bibliometro» – один із прикладів максимального наближення бібліотечного сервісу до читачів

🙂📚
Бібліомодулі «Bibliometro» з’явилися на12-ти станціях мадридського метрополітену ще в 2005 році. Це невеличкі павільйони площею до 20 кв. м., де розміщено столи з компютерами для двох бібліотекарів та стелажі з книжками (до 3 тис. одиниць).
Щоб стати користувачем таких бібліомодулей потрібно отримати (безпосередньо в «Bibliometro») читацький квиток, який є дійсним для всіх публічних бібліотек Мадриду.
Користувачі «Bibliometro» можуть:
👍Взяти лише 2 книжки терміном на 15 днів. Ті, хто читає повільно, можуть продовжити термін ще на 15 днів через усі можливі канали комунікації.
👍Повернути прочитані книжки в будь-якому бібліомодулі в робочий час (пн–пт з 13:30 до 20:00) або покласти в спеціальний бокс, що функціонує цілодобово.
👍Скористатися доступом до електронного каталогу публічних бібліотек Мадриду і з’ясувати, в якій із бібліотек або «Bibliometro» можна знайти потрібну книжку.
Загалом книжковий фонд проєкту «Bibliometro» налічує майже 100 тис. видань іспанської та світової літератури. Фонд регулярно поповнюється книжковми новинками, про які читачі дізнаються із сенсорних інформаційних боксів або з друкованих інформаційних матеріалів, підготовлених працівниками бібліомодулей «Bibliometro».
Відбір книжок, що видаються в бібліомодулях «Bibliometro», відбувається за рекомендаціями Фонду Джоман Санчез Руйперез, який опікується просуванням книжок, читання і бібліотек; публічного консорціуму Ла Каса де Америка, діяльність якого спрямована на зміцнення зв’язків між Іспанією та Північною і Південною Америкою; Центру поезії імені Хосе Йерро; Мадридської Гільдії книготорговцівв; а також іспанських письмеників і літературних критиків.
Інформація і фото з сайту https://elpais.com/.../07/29/madrid/1438195810_922744.html
Вы, Іванна Білик, Людмила Шаргородская и ещё 64
Поделились: 33
Нравится
Комментировать
Поделиться

Комментарии: 0

Немає коментарів:

Дописати коментар