понеділок, 2 жовтня 2023 р.

             

            Літературно-сімейний хаб з 3D кінотеатром у бібліотеці!

      29 вересня 2023 року, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у  КУ «Новоселицька публічна бібліотека» Новоселицької міської ради відбулося відкриття літературно-сімейного хабу з 3D кінотеатром. 

      На святі були присутні голова Новоселицької ТГ Марія Нікорич, начальник відділу культури, спорту, сім'ї та молоді Новоселицької міської ради Микола Козубовський, голова громадської організації «Новоселицька Агенція економічного розвитку та транскордонної співпраці» Світлана Скрикуляк  (є партнеркою Global Communities та реалізує завдання Програми CLEAR на території Новоселицької громади за підтримки Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку) , голова Новоселицької міської організації Товариства Червоного Хреста України Марина Глігор, представниця Чернівецького офісу Global Communities Кетеван Казановська, фахівці Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка Марія Довгань - заступниця директора з питань наукової роботи та Алла Лупан - головна методистка науково-методичного відділу, Тетяна Дудчак - завідувачка методично-бібліографічного відділу Чернівецької обласної бібліотеки для дітей,
 бібліотечні працівники громади, дорослі та діти ВПО і місцеві мешканці.

 
 Всі виступаючі щиро подякували бібліотекарям та іншим учасникам проєкту, завдяки яким стало можливим відкриття 
3D кінотеату для інтегрування внутрішньо переміщених осіб у життя Новоселицької громади, а також популяризації книги і читання серед місцевих жителів. 

    В літературно-сімейному хабі  батьки з дітьми в окулярах з 3D ефектом із задоволенням  переглянули український анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня"за мотивами драми-феєрії Лесі Українки та обговорили його.  Також ознайомилися з  виставкою екранізованих книг

 Така форма роботи бібліотеки сприяє розвитку читання серед дітей та учнівської молоді, підняттю успішності у навчанні, а також загальному розвитку особистості.

 А сама Новоселицька бібліотека перетворилася на сучасний культурний простір, який об’єднує і згуртовує в одному місці різновікові категорії мешканців громади та активно сприяє розвитку читання.
















  


            

 

Немає коментарів:

Дописати коментар