середа, 15 грудня 2021 р.

 

Бібліотечна звітність – 

важлива ланка в роботі книгозбірень

 



  15 грудня 2021 року на базі РТЦ Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка було проведено обласний онлайн - практикум для працівників бібліотек територіальних громад області на тему «Бібліотечна звітність – важлива ланка в роботі книгозбірень».

   З новими нормативними документами з організації діяльності публічних бібліотек територіальних громад області учасників заходу ознайомила заступниця директора з питань наукової роботи ЧОУНБ ім. М.Івасюка Марія Довгань.

   Формати  статистичної  звітності публічних бібліотек висвітила у презентаційній консультації головна методистка науково-методичного відділу ЧОУНБ ім. М.Івасюка Алла Лупан. Перелік звітних документів та зразки їх форм було розіслано бібліотекарям електронною поштою. 


   Завідувачка науково-методичного відділу ЧОУНБ ім. М.Івасюка Тетяна Макарейчук надала методичні рекомендації щодо показників статистичної звітності, а  також вказала на типові похибки бібліотекарів у звітних документах.

  З вимогами щодо електронної звітності (ЕСМаР) ознайомила бібліотекарів завідувачка   відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Галина Добровольська, яка детально зупинилася на всіх розділах цього звіту.

  На завершення між учасниками онлайн-практикуму відбулося вебспілкування, під час якого бібліотекарі отримали фахові відповіді на питання, які їх цікавили.

Модераторка заходу – Марія Довгань.

Технічне забезпечення – завідувачка відділу інформаційних  та електронних ресурсів Галина Добровольська.

Фото Віктора Безпальченка.

До онлайн-практикуму приєдналося 46 учасників.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар