пʼятниця, 17 грудня 2021 р.

Реалізація проєкту 

«Медійна лабораторія вільного простору

«Бібліотека у сквері» 

за підтримки Буковинського культурного фонду


   17 грудня 2021 року у м. Новоселиця відбулося відкриття "Медійної лабораторії вільного простору  «Бібліотека у сквері» КУ «Новоселицька публічна бібліотека".

   У квітні 2021 року книгозбірня взяла участь у конкурсі Буковинського культурного фонду для підтримки творчих ініціатив з проєктом «Медійна лабораторія вільного простору «Бібліотека у сквері» і виграла його. Завдяки цьому гранту бібліотекарі змогли облаштувати сквер дизайнерськими лавочками, клумбами, придбали 
2 ноутбуки, кольоровий принтер,  великий телевізор, м'які стільці - груші для маленьких читачів, а також підключили Wi-fi. Частину коштів на дооблаштування скверу виділила місцева рада та спонсор (генеральний директор фермерського господарства "Золотий колос" Степан Глігор). Реалізація проєкту дозволила урізноманітнити дозвілля, створити сприятливу можливість для сімейного відпочинку та читання, популяризувати читання книг у традиційний та аудіо форматах, в тому числі для людей з особливими потребами. 

  Захід розпочався у сквері, де т.в.о. директора КУ « Новоселицька  бібліотека" Аделла Гульпе розповіла про роботу над проєктом , а також подякувала за можливість розвивати бібліотеки для своєї громади та покращувати їх матеріально-технічну базу.

  Урочисте дійство продовжилося  в будинку культури місцевої громади дитячим святом "Світом Миколай мандрує".  Діти, користувачі бібліотеки, виконували пісні, розповідали вірші Миколаю, а також подивилися мультфільм про його життя, пограли в гру "До якої книги ( чорної чи білої) віднести вчинки дитини?", розгадували загадки тощо. 

  Усіх присутніх привітала голова ТГ Марія Нікорич, яка звернула увагу дітей на щедрість Святого Миколая, який вручив дітям подарунки, а також наголосила на тому, що завдяки бібліотеці та підтримці Буковинського культурного фонду стало можливим проводити масові заходи з таким різноманітним технічним забезпеченням.

  Слова вдячності місцевій громаді, а також ініціативі КУ « Новоселицька публічна бібліотека" висловила заступник директора з питань наукової роботи Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка Марія Довгань, наголосивши на тому, що завдяки виграному проєкту є 

можливість реалізувати багато соціальних ініціатив як для читачів книгозбірні, так і для мешканців громади, а захід для дітей якраз проводиться в рамках Національного тижня читання "Знайди свою книжку"

  На заході були присутні вчителі, бібліотекарі, школярі, всі небайдужі жителі м. Новоселиця. 


















Немає коментарів:

Дописати коментар