четвер, 16 грудня 2021 р.



              Реалізація проєкту "Бібліотека проти самотності"

 за підтримки Буковинського культурного фонду


 16 грудня 2021 року у приміщенні "Публічної бібліотеки" Чудейської територіальної громади відбулося урочисте засідання молодіжного клубу за інтересами "Рідне слово", який був створений в рамках проєкту місцевої книгозбірні "Бібліотека проти самотності". 

  У 2021 році бібліотека взяла участь у  у конкурсі Буковинського культурного фонду  для підтримки творчих ініціатив і виграла грант, в результаті якого книгозбірня отримала кошти і придбала нову мебель, комп'ютер, нову художню та галузеву літературу для дітей та дорослих. 

  Урочисте засідання клубу відбулося на тему "Я став успішним тому, що читав". Присутніх привітав голова Чудейської територіальної громади Піцул Анатолій Дмитрович, який висловив слова вдячності господині книгозбірні Микайло Людмилі Василівні за її роботу. "Кожен виграний проєкт, маленький чи великий - це крок вперед для всієї громади",- сказав голова і націлив молодих користувачів бібліотеки на читання, щоб постійно розвиватися. Він розповідав про місцевих жителів, людей поважного віку, вдячних  за те, що у скрутний час збереглося місце, де можна взяти почитати книгу, брати участь у заходах  і не відчувати себе самотнім, особливо  членам ветеранського клубу "Надія". Також зазначив, що бібліотеки задіяні у всіх заходах громади.

  У засіданні молодих клубівців взяла участь директорка Чудейського ліцею №1 Гашпан Оксана Миколаївна, яка поділилася своєю життєвою історією, як книга допомогла  їй стати тим, ким вона є на сьогоднішній день. Звичку читати їй привила бабуся, яка сама багато читала і навчала, що в книзі - зернини мудрості. Вона поділилася з учнями, що книга їм допоможе здобути професію та стати успішним в житті. 

   Голова клубу ветеранів Бурла Іван Сільвестрович поділився з юною аудиторією  які книги читали люди його покоління, а саме: "Три мушкетери" О. Дюма, "Лезо бритви" І. Єфремова та інші. Прочитано багато, але висновки для себе зробив такі - "цінувати потрібно внутрішню красу людини" і "обставини не можуть бути сильнішими за тебе".

   Заступниця директорки з питань наукової роботи Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка Довгань Марія Михайлівна наголосила, що бібліотеки - це майданчики культури у громаді, а книга допоможе кожному знайти дорогу в житті.

  Наприкінці заходу бібліотекар книгозбірні провела екскурсію по бібліотеці, звернула увагу на нову літературу, яку отримали від Українського інституту книги та в рамках проєкту "Бібліотека проти самотності". 

  В заході взяли участь головний методист Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка Алла Лупан, учні ліцею №1 та №2 Чудейської громади.

   







 













Немає коментарів:

Дописати коментар