пʼятницю, 17 вересня 2021 р.

30 знакових книжок часів Незалежності

   15 вересня розпочалося онлайн голосування на сайті проєкту «30 знакових книжок нашої Незалежності». Кожен українець зможе взяти участь у формуванні визначного списку до 15 жовтня цього року. Для цього потрібно обрати одну чи одразу 30 книжок зі 100 запропонованих на сайті. Книжки, які отримають найбільшу кількість голосів, сформують ТОП-30.https://mkip.gov.ua/news/6080.html 

четвер, 16 вересня 2021 р.

 

                 Робочий візит бібліотеками Новоселиччини                                             

  15 вересня 2021 року заступниця директора з наукової роботи Марія Довгань та головний методист науково-методичного відділу Чернівецької обласної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка Алла Лупан  в рамках акції «Обласні бібліотеки – бібліотекам ТГ» відвідали бібліотечні заклади Новоселицької, Ванчиковецької та  Топорівської територіальних громад.

   Поїздка відбулася з метою ознайомлення з бібліотечним обслуговуванням  в умовах територіальних громад та подальшої партнерської співпраці між обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка та бібліотеками територіальних громад .

   КУ «Новоселицька публічна бібліотека» Новоселицької  ради є базовою бібліотекою Новоселицької територіальної громади , в якій функціонують 13 бібліотек.

  У 2021 році книгозбірня виграла в конкурсі Буковинського культурного фонду для підтримки творчих ініціатив з проєктом «Медійна лабораторія вільного простору «Бібліотека у сквері».

   Бібліотекарі  разом з мешканцями громади задіяні в  програмі «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) та проекті  Структури ООН Жінки в Україні «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні». Отримані кошти громада вирішила спрямувати на дооблаштування медійної лабораторії вільного простору «Бібліотека у сквері».

  Ванчиковецька територіальна громада вирішує питання створення Центру культури і дозвілля (с. Ванчиківці), в якому бібліотека займе своє місце.  

  На сьогодні  у Топорівській територіальній громаді послуги користувачам надає одна бібліотека (с. Топорівці) , в якій проводиться ремонт та осучаснення бібліотечного простору .

    В результаті візиту були підписані договори про співпрацю ОУНБ ім. М. Івасюка з Новоселицькою та  Топорівською ТГ на предмет спільної узгодженої діяльності щодо реалізації державної політики в галузі бібліотечної справи