середу, 31 травня 2023 р.

                                Правові аспекти реорганізації публічних бібліотек

                                                 (методичні рекомендації)

Внаслідок реформи децентралізації  і утворення територіальних громад (далі – ТГ) для органів місцевого самоврядування (далі - ОМС) збільшилися можливості для здійснення власних повноважень у всіх сферах діяльності.

Сьогодні до виключних повноважень обласної, сільської, міської, селищної ради належить здійснення права суб’єкта комунальної власності, а саме: прийняття рішень про створення, ліквідацію, реорганізацію, перепрофілювання підприємств, установ і організацій комунальної власності відповідної ТГ (згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування» п. 30 ч. 1 ст. 26).

 

Консультаційний онлайн практикум

 «Публічно-шкільний формат бібліотек громади: виклики та реалії»

 

  


31 травня на базі РТЦ обласної книгозбірні для публічних бібліотек територіальних громад області  відбувся  консультаційний  онлайн практикум «Публічно-шкільний формат бібліотек громади: виклики та реалії».

   З рекомендаціями про умови створення центрів культурних послуг в громадах області виступила заступниця директора з питань наукової роботи Марія Довгань. 
 
Вона також інформувала учасників заходу про важливу Постанову КМУ  від 19 травня 2023 р. № 523, яка дає можливість “придбання книг та періодичних видань для поповнення фондів бібліотек”.