пʼятницю, 28 листопада 2014 р.

По сходинках проекту "Моє село - моя бібліотека"

                                         Село, яке живе, творить і мріє…
        Про те, чим живуть сьогодні бібліотеки, напевно знає не кожен. Сучасні бібліотеки – це інформаційні центри, центри комп'ютерної грамотності та доступу до Інтернету, підтримки системи освіти і самоосвіти, міжособистісного спілкування та дозвілля, відродження та зберігання народної культури, підтримки сім'ї та незахищених верств населення, центри виховання правосвідомих громадян України. Бібліотеки живуть, трансформуються відповідно до вимог часу, популяризуючи книгу – як «альфу і омегу всякого знання, першооснову кожної науки» (С. Цвейг). Саме такою і є бібліотека села Котелевого Новоселицького району, яка  свою роботу творчо презентувала 26 листопада в малому залі Будинку культури м. Новоселиця в рамках проекту «Моє село – моя бібліотека», зініційованого Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім.М.Івасюка.

Навігаційний словник сучасних форм організації роботи бібліотеки

Навігаційний словник сучасних форм організації роботи бібліотеки

А
Айстопер (від англ. eуе stopper – дослівно «той, що зупиняє очі»)- це об’єкти (живі й неживі), що привертають увагу користувачі. Наприклад, при оформленні книжкової виставки, присвяченої тваринам, розмістити морських свинок, кота …
Академія читацька - цикл заходів (уроків), присвячених навчанню користувачів основам інформаційної культури.
Акція-позитив «Хоббі проти залежності» - пропозиція замінити шкідливі звички на цікаві хобі, дізнатися про які можна на книжковій виставці.
Арт-зустріч - зустріч з мистецтвом.
Арт-година - година мистецтва.