пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

 

Пріоритети та діяльність бібліотечної адвокації в усьому світі


(дослідження ІФЛА)

ІФЛА  провела дослідження пріоритетів та  напрямів діяльності бібліотечної адвокації в усьому світі: «Регіональні пріоритети адвокації»

Нове дослідження ІФЛА проливає світло на те, на чому бібліотеки по всьому світу зосереджені у своїй адвокаційній діяльності  та як вони працюють для досягнення своїх цілей.  Дослідження  має стати каталізатором розмов про те, як можна  посилити голос бібліотек на глобальному, регіональному та національному рівнях.

З метою отримання першого уявлення щодо поточних зусиль з адвокації в усьому світі, було проведене опитування , яке мало визначити рівні уваги та залучення до:

 фінансової підтримки різних типів бібліотек;

  питань політики, що стосуються бібліотек;

  різних видів діяльності, пов’язаних з адвокацією.

Опубліковані результати стали зведенням даних, отриманих від більш ніж 500 респондентів з усіх світових підрозділів ІФЛА. Дані було розбито за типом респондента (асоціація, установа або фізична особа), регіоном .

Під час інтерпретації дослідження використовувалися такі назви регіонів: Азія – Океанія; Європа; Латинська Америка і Карибський басейн; Близький Схід і Північна Африка; Північна Америка; Субсахарська Африка. Усього було отримано 506 відповідей, з яких 384 відповіді прийшли із зазначенням країни походження. 122 респонденти відповідали на опитування без зазначення країни походження (Україна не згадується  в даному переліку).  Далі тут -  https://oth.nlu.org.ua/?p=5213