пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

Увага! Акція

Обласна акція
«»Бібліотека на вулиці»
(Умови проведення)

      Результат пошуку зображень за запитом "бібліотечні будки  на вулиці фото"                 Виклик:       Ти не дуже любиш ходити до
                                                               бібліотеки? Тоді для тебе є гарний
                                                               варіант –  читай книжки прямо на вулиці!
                                                

І. Загальні положення
        Інтелектуальний потенціал нації великою мірою залежить від  культурної компетентності її громадян , яка в свою чергу формується за допомогою «читаючого образу життя», підвищення престижу друкованого слова.
        Стимулюванням читацьких пріоритетів переймаються сучасні бібліотечні установи у рамках Державної цільової програми підтримки та розвитку читання на період до 2015 року. Проекти та акції бібліотек з популяризації читання передбачають надання населенню інформаційних послуг як у стінах книгозбірень, так  і за їхніми межами, у різноманітних громадських місцях – парках, центральних площах, клубах, вокзалах, автостанціях, ринках, супермаркетах, торгово-розважальних центрах, пляжах, ковзанках тощо.Такій бібліотеці не потрібен читацький квиток, вона не чекає користувача, а поспішає до нього.

середу, 8 квітня 2015 р.

Імідж сучасної бібліотеки в інформаційному суспільстві

                31 березня 2015 року центральна районна бібліотека м.Заставна зібрала фахівців галузі на районний семінар «Імідж сучасної бібліотеки в інформаційному суспільстві».
                Сьогодні вже не стоїть питання «Чи потрібен імідж бібліотеці?». Бібліотека виробляє свій індивідуальний образ, в основі якого лежать такі цінності як інформація, культура, мистецтво, освіта тощо. Найбільш актуальним для бібліотек стає завдання – створити позитивний імідж та зламати стереотипи зневажливого ставлення до бібліотечної професії як рутинної та неперспективної. Тому бібліотека, як «живий» багатогранний організм, який володіє безліччю можливостей змінюється разом із суспільством.