пʼятницю, 4 червня 2021 р.

 

років Незалежності України 

    Буковина отримала свою унікальну квітку-логотип, який використовуватиме у рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України. Концепцію єдиної візуальної символіки свята підготували за координації Міністерства культури та інформаційної політики України. В основу її покладена ідея бачення незалежності як мрії, якої прагнули багато поколінь українців.

Графічна візуалізація комплексу образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів. Квітка – образ, що розкриває ідею держави. «Ти у мене єдина» – основний лейтмотив всього проєкту. Це слоган, який є певним універсальним зверненням до країни, квітки, незалежності, нації. 

Передбачено, що кожна область України матиме свою унікальну квітку-логотип з графічними елементами та кольоровою гамою прапорів цього регіону, а також квіти-символи сфер діяльності, як то: медицина, будівництво, наука, цифрові технології, виробництво. Про це повідомляють на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

Крім того, улітку цього року Чернівецька область долучиться до Всеукраїнського культурно-освітнього марафону «Наша незалежність» за ініціативи Мінрегіону. Він має на меті поширення фактів та матеріалів, які стали знаковими для становлення суверенної України. Взяти участь у марафоні можуть усі охочі. Для цього необхідно опублікувати матеріал під єдиними хештегами #Наша_незалежність #Марафон_30 до серпня 2021 року. За результатами марафону визначать низку найкращих публікацій та відзначать їх на одному із заходів, проведених у рамках святкування 30 річниці незалежності України.


  Бібліотечним фахівцям Чернівецької області рекомендуємо використовувати квітку-логотип при підготовці друкованих матеріалів, оформленні виставок, проведенні масових івентів. А також слоган «Ти у мене єдина!».


середу, 2 червня 2021 р.

         Обласні бібліотеки - бібліотекам ТГ     

1 червня 2021 року фахівці Чернівецької ОУНБ ім. М.Івасюка Алла Лупан - головний методист науково-методичного відділу, Галина Добровольська - завідувачка та Ольга Нагаєва - головна бібліотекарка  відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів здійснили виїзд до КУ "Кельменецька публічна бібліотека" з метою надання методичної та практичної допомоги бібліотекам області в рамках акції "Обласні бібліотеки - бібліотекам ТГ". Бібліотечні працівники отримали консультації з питань прийому-передачі бібліотечних фондів, ведення бібліотечної документації, роботи книгозбірень в умовах територіальних громад, збереження біблотечних кадрів, надання нових послуг громадам. Також фахівці обласної книгозбірні розповіли про шляхи поповнення бібліотечних фондів, наголосили на активній участі публічних бібліотек ТГ в проєктній діяльності, обговорили тему статистичної звітності.

 

  

понеділок, 31 травня 2021 р.

 

Глава держави підписав закон  

щодо загальних засад надання населенню культурних послуг



         Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про культуру» щодо загальних засад надання населенню культурних послуг» № 1432-ІХ, який парламент ухвалив 29 квітня 2021 року.

      Документ сприятиме культурному розвитку регіонів і зробить культурні заходи більш доступними для громадян.

     Закон уточнює основні засади та пріоритети державної культурної політики з метою спрощення доступу населення до культурних послуг та розкриття економічного потенціалу креативних індустрій. Органи влади та місцевого самоврядування мають враховувати ці засади у своїй діяльності.