пʼятниця, 4 червня 2021 р.

 

років Незалежності України 

    Буковина отримала свою унікальну квітку-логотип, який використовуватиме у рамках відзначення 30-ї річниці незалежності України. Концепцію єдиної візуальної символіки свята підготували за координації Міністерства культури та інформаційної політики України. В основу її покладена ідея бачення незалежності як мрії, якої прагнули багато поколінь українців.

Графічна візуалізація комплексу образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів. Квітка – образ, що розкриває ідею держави. «Ти у мене єдина» – основний лейтмотив всього проєкту. Це слоган, який є певним універсальним зверненням до країни, квітки, незалежності, нації. 

Передбачено, що кожна область України матиме свою унікальну квітку-логотип з графічними елементами та кольоровою гамою прапорів цього регіону, а також квіти-символи сфер діяльності, як то: медицина, будівництво, наука, цифрові технології, виробництво. Про це повідомляють на офіційному сайті Чернівецької ОДА.

Крім того, улітку цього року Чернівецька область долучиться до Всеукраїнського культурно-освітнього марафону «Наша незалежність» за ініціативи Мінрегіону. Він має на меті поширення фактів та матеріалів, які стали знаковими для становлення суверенної України. Взяти участь у марафоні можуть усі охочі. Для цього необхідно опублікувати матеріал під єдиними хештегами #Наша_незалежність #Марафон_30 до серпня 2021 року. За результатами марафону визначать низку найкращих публікацій та відзначать їх на одному із заходів, проведених у рамках святкування 30 річниці незалежності України.


  Бібліотечним фахівцям Чернівецької області рекомендуємо використовувати квітку-логотип при підготовці друкованих матеріалів, оформленні виставок, проведенні масових івентів. А також слоган «Ти у мене єдина!».


Немає коментарів:

Дописати коментар