вівторок, 13 вересня 2022 р.

 Бібліотека як соціально-комунікативний 

та інформаційний центр для здобувачів освіти ЗП(ПТ)О


     13 вересня 2022 року відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області на 2022 рік, координаційного плану організаційно-методичного супроводу бібліотек територіальних громад Чернівецької області головна методистка науково-методичного відділу Алла Лупан взяла участь в обласній конференції педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернівецької області «Освіта можливостей: нові горизонти професійної (професійно-технічної) освіти в Чернівецькій області» (секційне засідання бібліотекарів ЗП(ПТ)О) та висвітлила тему «Бібліотека як соціально-комунікативний та інформаційний центр для здобувачів освіти ЗП(ПТ)О».


   В представленій презентації вона акцентувала увагу на ресурсах публічних бібліотек Чернівецької області, традиційних та  інноваційних послугах для молодіжної аудиторії,  послугах на допомогу освітньому процесу, цифровій грамотності тощо.

   Головна методистка назвала та охарактеризувала  нові форми роботи бібліотек для здобувачів освіти  ЗП(ПТ)О, як то бібліотечні онлайн-марафони,  аудіоподкасти, буктрейлери, відеопрезентації та інші.

   Цікавою для слухачів була інформація з проєктної діяльності бібліотек.  

   Алла Лупан також розповіла про роботу бібліотек в період воєнного стану: актуалізацію бібліотечних фондів, волонтерську діяльність та роботу з переселенцями.

  На завершення виступу вона поділилася планами на майбутнє щодо співпраці публічних бібліотечних установ та бібліотек закладів освіти ЗП(ПТ)О (10 - у Чернівцях, 1 - у Сокирянах, 1 - у Ставчанах Хотинської ТГ, 1  - у Заставні, 1- у Глибоці, 1 - у Кельменцях) .