пʼятницю, 28 травня 2021 р.

          

                  Новини для любителів книги!

   Завдяки програмі підтримки книговидання Чернівецької ОДА  у світ вийдуть 22 книги буковинських авторів. Це художня література, у т.ч. для дітей, краєзнавчі праці, мистецькі каталоги тощо. 

      Альбом-довідник унікальних автентичних буковинських рецептів, артбук про Хотинську битву, спогади побратимів Назарія Яремчука про життя на естраді побачать світ цього року завдяки програмі підтримки книговидання Чернівецької обласної державної адміністрації.

      Загалом планують профінансувати друк 22 книг. Експертна рада, до якої входять письменники, історики, літературознавці, журналісти та посадовці ОДА, обрала їх з-поміж 53 заявок. До друку автори пропонували художню та дитячу літературу, краєзнавчі праці, мистецькі каталоги тощо.

 

    Четвертий міжнародний ярмарок грантів

           у сфері культури: УІК та УКФ



В Україні вчетверте відбувся Міжнародний ярмарок грантів у сфері культури від Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні та Українського культурного фонду. Під час події були представлені актуальні грантові можливості для українських митців та закладів культури, презентовані європейські можливості для вітчизняного креативного сектору, а також надані корисні поради у сфері проєктного менеджменту. Запис трансляціЇ Четвертого міжнародного ярмарку грантів у сфері культури можна переглянути Youtube каналі за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=bE-0UMe6GUI

                                 Чернівці можуть стати 

           книжковою столицею України 


        Це стало реальним після того, як відбулося голосування Українського культурного фонду, де Чернівці посіли перше місце у номінації «Книжкова столиця України».

       Обласний центр Буковини набрав 468 балів проти 332, що набрав Харків. Про це повідомив міський голова Роман Клічук.

        "Чернівці у 2022 році, ймовірно, таки стануть книжковою столицею країни! Що це означає для Чернівців? Перемога у конкурсі надає громаді річний статус "Книжкова столиця-2022", а учасникам-партнерам програми - фінансову підтримку за такими напрямами і форматами ініціатив: літературні фестивалі та книжкові ярмарки, кампанії з розповсюдження книжок, модернізація бібліотек або книжкових просторів, літературні резиденції та програми обміну для митців у секторі літератури", - розповів Роман Клічук.

        Місто поетів та письменників австрійської доби, рідне місто Пауля Целана, батьківщина маститої Марії Матіос і Юрія Чорнея, який буквально днями вибухнув бестселером - "Вернон Крес. Життя під прикриттям" про цілу чернівецьку епоху очима колоритної людини, має повне право на такий статус. 







 

                    «Бібліотечні фонди:
    формування та облік в умовах

                                          територіальних громад 

       

 

        27 травня 2021 року в тренінговому центрі Чернівецької ОУНБ ім. М.Івасюка відбувся онлайн семінар для  бібліотечних працівників територіальних  громад області на тему «Бібліотечні фонди: формування та облік  в умовах територіальних громад».

середу, 26 травня 2021 р.

 

              Каталог Книжки на ринку



       У бібліотечному житті нашої країни відбулися дві значимі фахові події
ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Бібліотека і книга в контексті часу» та ІІІ ОдесаБібліоСаміт у  рамках Інтелект-форум-2021. В рамках вищеназваних заходів порушувалися різні напрямки діяльності бібліотечних закладів на сьогоднішньому етапі.

Далі читати тут: https://oth.nlu.org.ua/?p=4859

понеділок, 24 травня 2021 р.

 

                                                  Гранти та програми 2021

Конкурс міні-грантів «Європейське мережування та співпраця»

Країна: Україна;

 

Дедлайн: 03.06.2021

Веб-сайт: irf.ua