пʼятниця, 28 травня 2021 р.

 

                    «Бібліотечні фонди:
    формування та облік в умовах

                                          територіальних громад 

       

 

        27 травня 2021 року в тренінговому центрі Чернівецької ОУНБ ім. М.Івасюка відбувся онлайн семінар для  бібліотечних працівників територіальних  громад області на тему «Бібліотечні фонди: формування та облік  в умовах територіальних громад».

           Відкрила захід заступниця директора з питань наукової роботи Марія Довгань,
  яка ознайомила веб - учасників з планом семінару та надала фахові рекомендації на тему "Сучасні джерела поповнення інформаційних ресурсів публічних бібліотек ТГ". Головна методистка науково-методичного відділу Алла  Лупан підготувала аналіз - презентацію "Фонди публічних бібліотек Чернівецької області: сучасний стан та перспективи оновлення", а також ознайомила учасників з умовами ДУ "
Український інститут книги" щодо залучення бібліотечних закладів до програми  з поповнення фондів публічних бібліотек. Методичні зауваження щодо типових помилок у  статистичній звітності з обліку фондів публічних бібліотек області зробила завідувачка науково-методичного відділу Тетяна Макарейчук. Шлях документа в процесі обліку та обробки, спираючись на власний досвід, окреслила завідувачка відділу обслуговування користувачів Марина Ріга. З фаховими нотатками про довідковий апарат бібліотеки як засіб розкриття книжкових фондів бібліотечних установ виступила  завідувачка відділу каталогізування Раїса Повержук. З електронними інформаційними ресурсами бібліотеки обласної книгозбірні  веб - слухачів ознайомила завідувачка   відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Галина Добровольська.

    На завершення заходу між учасниками відбувся веб-діалог, під час якого бібліотекарі мали змогу отримати відповіді на питання, які у них виникли під час роботи в умовах територіальних громад. 

    Модераторка веб-семінару - заступниця директора з питань наукової роботи Марія Довгань - підвела підсумки онлайн зустрічі і озвучила тему наступного фахового заняття. 

       До заходу долучилися бібліотечні фахівці 39 територіальних громад області .

         






 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар