пʼятницю, 17 березня 2023 р.

 

Лекція-зустріч з аташе з питань культури та освіти Посольства Угорщини в Україні паном  Міхайєм Грубером 

         на тему «Публічні фонди у державній службі»


 

16 березня 2023 року Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого організувала лекцію-зустріч з аташе з питань культури та освіти Посольства Угорщини в Україні паном  Міхайєм Грубером та  консультанткою з питань культури та освіти Посольства Угорщини в Україні пані Агнесою Шафар на тему «Публічні фонди у державній службі».
   До зустрічі  онлайн приєдналися методисти Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка.
  Під час лекції пан Міхай Грубер акцентував увагу на важливості оцифрування документів, спираючись на досвід роботи Національної бібліотеки імені Ференца Сечені, що розташована у Будапешті.
   Основним завданням бібліотеки є збирання, обробка та зберігання всіх документів, що мають відношення до Угорщини. Сумарний обсяг фонду становить близько 8 млн одиниць зберігання. Основний фонд «Хунгаріка» містить всі видання, надруковані у межах Угорщини будь-якими мовами; всі видання, опубліковані угорською мовою; всі твори, створені угорськими авторами або у співпраці з ними не угорською мовою або за межами Угорщини, і всі публікації іноземними мовами, що пов'язані з Угорщиною. У Національній бібліотеці імені Сечені зберігається знаменита Корвініана, бібліотека короля Матяша.