середу, 22 вересня 2021 р.

 


         Професійне навчання бібліотекарів:

            методичне партнерство та співпраця

   

   22 вересня 2021 року в рамках Угоди про співпрацю між Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Чернівецькій області та ЧОУНБ ім. М.Івасюка головна методистка науково-методичного відділу обласної бібліотеки Алла Лупан взяла онлайн участь у круглому столі бібліотечних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Організація та планування роботи бібліотек ЗП(ПТ)О на 2021/2022 навчальні роки. Інновації в інформаційно-масовій роботі бібліотек ЗП(ПТ)О».






У презентаційному виступі «Нові можливості в інформаційно-масовій роботі бібліотек як вимога часу»
головна методистка ОУНБ висвітлила спектр дистанційних послуг бібліотек територіальних громад області під час адаптивного карантину, розкрила зміст найбільш цікавих онлайн – послуг та івентів публічних бібліотек для користувачів своїх громад. Вона акцентувала увагу присутніх на важливості діджиталізації в бібліотечній роботі та використанні навчальних платформ, у т.ч. «Дія. Цифрова освіта».
    У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції бібліотеки Буковини  продовжують вишукувати нові можливості інформаційно-масової роботи, впроваджувати нові форми роботи для своїх користувачів.  Акцент фізичної доступності змістився в бік активностей на сайтах, блогах та в соціальних мережах. Бібліотеки із сталою практикою дистанційної комунікації з аудиторією і надалі продовжують надавати послуги,  розширюючи їх спектр.

  З формами та методами дистанційного обслуговування користувачів громади головна методистка познайомила присутніх у відеопрезентації «Бібліотека в режимі дистанційної роботи» Публічної книгозбірні Кам’янецької територіальної громади.

 На завершення виступу Алла Лупан запропонувала головні напрямки для координації роботи ЧОУНБ ім. М. Івасюка та Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області, а також наголосила на співпраці між публічними бібліотеками територіальних бібліотек області та бібліотеками професійної (професійно-технічної) освіти задля популяризації книги та читання серед молодіжної аудиторії.