пʼятницю, 10 червня 2022 р.

                                             Реалізація ідей та проєктів 

          на платформі "Культурний простір" від МКІП та УІК  


Для підтримки української культури в умовах збройної агресії російської федерації Український культурний фонд спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та ІТ-компанією «SoftServe» запустили платформу «Культурний простір».

Платформа передбачає збір інформації від українських діячів культури та установ і організацій культурного сектору, які потрапили у скрутне фінансове становище через війну та потребують допомоги, як для відновлення своєї діяльності, так і для реалізації ідей та проєктів, що підкреслюють культурну цінність української ідентичності й можуть реалізовуватися під час воєнного стану та після перемоги України. Далі тут: https://oth.nlu.org.ua/?p=6084

четвер, 9 червня 2022 р.

 Актуалізація бібліотечних фондів:
основні акценти сьогодення

    09 червня в РТЦ Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка для працівників бібліотек територіальних громад області відбулася онлайн методична година на тему «Актуалізація бібліотечних фондів: основні акценти сьогодення».

   Захід розпочався виступом заступниці директорки з питань наукової роботи Марії Довгань, яка зосередила увагу слухачів на основних напрямках роботи бібліотек в умовах воєнного стану, роботі з документним фондом,  заповненні  електронної системи звітності ЕСМаР.

 
Продовжила методичну годину головна методистка науково-методичного відділу Алла Лупан, яка надала консультацію-презентацію щодо порядку та послідовності списання книжкових видань згідно рекомендаціям Міністерства культури та інформаційної політики України.

  Практичну консультацію по заповненні актів списання вилучених документів з бібліотечного фонду у таблиці Excel - Microsoft Support надала завідувачка відділу абонементу Ірина Щудло, яка також закцентувала увагу на індексації вартості бібліотечних документів.


   На завершення заходу відбулося професійне веб-спілкування в режимі «питання-відповідь».

Модераторка методичної години – Марія Довгань.

Технічне забезпечення – Олександр Кицюк.

Фото – Христина Боклач.

Учасників онлайн-заходу – 69.


понеділок, 6 червня 2022 р.

       

      Празький книжковий ярмарок «Світ книги»

    9 червня - 27-й Міжнародний книжковий ярмарок та літературний фестиваль «Світ книги»
                       (гасло українського стенду – "Єдині в наших спільних цінностях")


 

“Чиїми іменами названі вулиці

 та сквери, того і країна!”

Фахівці НБУ ім. Я. Мудрого підняли питання семантичної війни, війни за право давати явищам імена, війна наративів, війна героїв, війна назв. 
Далі тут: https://oth.nlu.org.ua/?p=6070