вівторок, 10 травня 2022 р.

 

Українським дітям-переселенцям

передали майже 70 тисяч книжок

У рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» дітям-переселенцям передали майже 70 тисяч примірників книжок. Близько половини з цієї кількості отримали маленькі українці, що вимушено виїхали за кордон через війну.

Зокрема, на прохання українських посольств майже 25 тисяч книжок було відправлено до Польщі, майже 5 тисяч – в Австрію, понад 1 тисячу – в Румунію і майже 1 тисячу до Словаччини. Ще 25 тисяч книжок передали у Львівську область для потреб внутрішньо переміщених дітей. Також 8 тисяч книжок надійшли в міста Кропивницький, Тернопіль, Дрогобич, Чернівці та Кам’янець-Подільський. Далі тут https://mkip.gov.ua/news/7123.html

понеділок, 9 травня 2022 р.

Новини

 

Заборона ввезення книжок з рф 

унеможливить негативний культурний 

та інформаційний вплив на українців

Днями відбулась онлайн-зустріч Лариси Петасюк, заступниці міністра культури та інформаційної політики, Євгенії Кравчук, народного депутата України, Богдана Червака, першого заступника голови Держкомтелерадіо, з суб’єктами книговидавничої сфери. Під час обговорення йшлося про існуючий дозвільний механізм ввезення з території російської федерації та тимчасово окупованих територій України видавничої продукції, а також подальші законодавчі ініціативи в цьому напрямку. 

«Повна заборона ввезення видавничої продукції з російської федерації, тимчасово окупованих територій України, Республіки Білорусь на постійній основі унеможливить негативний культурний та інформаційний вплив на наших громадян, а також сприятиме подальшому розвитку українського книговидавничого ринку», зазначила Лариса Петасюк. 

Законодавчі зміни вже напрацьовані. Вони стосуються вилучення з продажу усієї ввезеної з території російської федерації та тимчасово окупованих територій України книжкової продукції за раніше виданими дозволами. 

 https://mkip.gov.ua/news/7114.html