понеділок, 26 липня 2021 р.

                                           Цікаві ідеї для публічних бібліотек 

        Туризм у сучасному світі є дієвим сектором індустрії дозвілля і розваг, засобом використання вільного часу та проведення змістовного дозвілля навчальними методами і способом залучення широких верств населення до пізнання історикокультурної спадщини.                    Процес взаємодії туризму і бібліотек останнім часом набуває ширшого значення для місцевої громади, бо це дозволяє вирішити декілька важливих завдань: виконати навчально-просвітницьку і виховну функцію; забезпечити дозвіллєві та рекреаційні потреби населення; сприяти розвитку туристичного бізнесу і залученню інвестицій у розвиток регіону тощо. Ці завдання є комплексними, вимагають системних зусиль влади, населення краю і бібліотеки - інформаційного центру як для місцевих мешканців і туристів, так і для підприємців туристичної сфери чи екскурсоводів. 

       На сьогодні існує значна кількість різних видів туризму: екскурсійний, культурний, історичний, етнографічний, паломницький та релігійний, сільський, зелений, водний, агротуризм, екотуризм тощо.

        За територіальним принципом або видом використання засобів пересування розрізняють: закордонний, міський, сільський, пішохідний, велосипедний, екстремальний (у т. ч. і автостопом) туризм.