середу, 27 вересня 2023 р.

Готуємось до професійного свята - Всеукраїнського дня бібліотек!
Рекомендації Президії та активу ВГО Українська бібліотечна асоціація щодо проведення загальноукраїнських акцій до Всеукраїнського дня бібліотек – 2023
 
Для підтримки іміджу бібліотеки як соціальної інституції Президія та актив УБА пропонує:
 
 Оголосити 30 вересня Днем Відкритих Дверей, коли усі бібліотеки працюють і проводять різноманітні заходи. За 4-5 днів до свята бажано організувати інформування про подію у бібліотечних пабліках у соціальних мережах, на сайтах, Ютубі.
 
                   https://oth.nlu.org.ua/?p=8176

вівторок, 26 вересня 2023 р.

     Обласний онлайн конкурс публічних бібліотек територіальних громад області

на кращий бібліотечний захід з промоції книги і читання

«Читаймо! Вчимось! Перемагаймо!»

 

   26 вересня 2023 року на базі РТЦ ЧОУНБ ім. М. Івасюка відбувся заключний етап обласного конкурсу публічних бібліотек територіальних громад області на кращий бібліотечний захід з промоції книги і читання «Читаймо! Вчимось! Перемагаймо!», зініційований Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Михайла Івасюка  та  Чернівецьким обласним відділенням Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація».

     Мета конкурсу: формування навичок та потреб у читанні, як життєвій стратегії громадян задля розвитку людського потенціалу нашої держави, а також промоція української книги та українських авторів, популяризація літератури про Україну та її культуру серед широкого кола користувачів.

  Науково-методичний відділ для публічних бібліотек ТГ області підготував Положення  про проведення вищеназваного обласного конкурсу, а також надав методичні рекомендації,  де висвітлена інформація про роль читання у житті людини та розкрито сучасні форми промоції та популяризації читання у бібліотеках.

  На участь у конкурсі оргкомітет отримав 17 заявок від публічних бібліотек ТГ області: