середу, 29 вересня 2021 р.

 

II обласний онлайн  Ярмарок 

бібліотечних послуг

«Це цікаво місцевій громаді»


   28 вересня 2021 року, напередодні відзначення професійного свята Всеукраїнського дня бібліотек, на базі РТЦ Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка в онлайн-форматі відбувся перегляд  відеоекспозицій учасників Ярмарку бібліотечних послуг.

  Головним координатором підготовки та проведення Ярмарку була  


обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Івасюка, яка здійснювала його організаційне, методичне, консультативне та інформаційне забезпечення. Співорганізатор Ярмарку - Чернівецьке обласне відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» (ЧОВ ВГО УБА).

  Ярмарок проводився з метою  виявлення, популяризації та   сучасних бібліотечних послуг, творчих ініціатив, оригінальних, нестандартних ідей, які сприяють успішному розвитку громад, підвищують суспільний статус бібліотеки і бібліотекаря, обміну креативним досвідом.

  До участі у Ярмарку було надіслано 19 заявок від міських, селищних та сільських  територіальних громад області – членів ЧОВ ВГО УБА. Після попереднього перегляду журі для онлайн показу відібрало 12 відепрезентацій, в яких висвітлено дійсно нові, сучасні, креативні послуги.

  Під час перегляду робіт журі звертало увагу на відповідність темі послуги,


інноваційність, логічність, чіткість викладення презентацій, впровадження послуги в роботу бібліотек, а також наявність рекламної продукції, пов’язаної з темою послуги.

  Перше місце отримала центральна бібліотека Централізованої бібліотечної системи Сокирянської міської ради за представлену послугу «Креативний бібліопростір Hand Made» (бібліотека – територія творчості).

   Друге місце посіла Сторожинецька центральна бібліотека  КЗ «Централізована бібліотечна система» Сторожинецької міської ради за проєкт «Навчайся та читай найкраще з бібліотекою» (креативна промоція читання, у т.ч. через соціальні мережі).

  Третє місце здобула Чорногузівська сільська бібліотека Вижницької 


територіальної громади за презентацію «Маленька територія – великі можливості» в рамках проєкту з екологічного інформування та виховання  дітей та молоді своєї громади «За чисте довкілля».

   Переможці Ярмарку отримали цінні подарунки від ЧОВ ВГО УБА.

   Поза конкурсом продемонструвала свою презентацію – послугу КУ «Чернівецька обласна бібліотека для дітей» спільно з Управлінням патрульної поліції в Чернівецькій області  під назвою Аудіопроєкт «Reised by books – вихований книжками» (аудіоподкасти на допомогу онлайн-школі).

  На платформі «Zoom» учасники онлайн Ярмарку змогли в прямому ефірі побачити презентації заключного етапу та висловити свої думки та побажання.

   Модераторка заходу – Алла Лупан, головна  методистка науково-методичного відділу обласної книгозбірні   

    Сучасні послуги бібліотек територіальних області, презентованих на Ярмарку будуть узагальнені і запропоновані для впровадження в практику роботи бібліотек.

 





























.