понеділок, 6 червня 2022 р.

       

      Празький книжковий ярмарок «Світ книги»

    9 червня - 27-й Міжнародний книжковий ярмарок та літературний фестиваль «Світ книги»
                       (гасло українського стенду – "Єдині в наших спільних цінностях")


9 червня у Празі стартує 27-й Міжнародний книжковий ярмарок та літературний фестиваль «Світ книги», який є другим за розмірами у Європі. Для участі у фестивалі Україна підготувала насичену програму.

Цьогорічне гасло українського стенду – Єдині в наших спільних цінностях. Таким чиномУкраїна висловлює вдячність Чехії за надану підтримку під час російського вторгнення і підкреслює наявність спільних цінностей, які сьогодні захищають українці.

Важливим майданчиком для українського голосу цьогоріч стане сцена «Література як голос свободи», де, окрім загальних дискусій, відомі чеські інтелектуали та українські учасники фестивалю прочитають для маленьких відвідувачів твори українських авторів, зокрема, і чеською мовою. 

У рамках фестивалю відбудеться презентація чеського перекладу книжки «Кримськотатарська кухня» про історію та культуру кримськотатарського народу як неодмінну складову сучасної української культури. 

Окрім читань, на ярмарку пройде виставка робіт українських книжкових ілюстраторів з угрупування Pictoric #StandWithUkraine, які відображають українські реалії воєнного часу останніх трьох місяців.

Напередодні офіційного відкриття «Світу книги» Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» влаштує музично-поетичний перформанс «Фокстроти», який у ритмі диско презентує авангардну поезію українських 1920-х. Подія стане своєрідною pre-party всього ярмарку.

Під час роботи українського стенда відбуватиметься збір коштів на проєкт «Книжки без кордонів», який Український інститут книги реалізує під патронатом першої леді України Олени Зеленської спільно з МКІП та МЗС. 

На стенді також буде здійснюватися збір коштів на підтримку України

Для українців вхід на ярмарок безкоштовний. Більше інформації про роботу ярмарку для відвідувачів — за посиланням

Організатори: Світ книги, Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут, Посольство України в Чеській Республіці, Книжковий Арсенал, Український інститут книги, Український ПЕН

Контакти: Марія Колесник, mariia.kolesnyk@ui.org.ua,+380939767893 


Немає коментарів:

Дописати коментар