вівторок, 13 вересня 2016 р.

Тренінг "Медіаграмотність"

P9070262      Вміння орієнтуватися в сучасному просторі інформації, розпізнавати «дезінформацію» - один з важливих навиків освіченої особистості.
    Саме тому 8 вересня 2016 року в РТЦ Чернівецької ОУНБ ім.М.Івасюка відбувся тренінг «Медіаграмотність» для бібліотечних працівників області. Програма тренінгу була поділена на 4 сесії: «Стандарти якісної журналістики», «Впливи на якість інформації», «Формування критичного мислення», «Особливості регіональних ЗМІ».
    Досвідчений тренер - заслужений журналіст України Тетяна Смолдирєва за допомогою різних практичних прийомів навчила учасників тренінгу аналізувати і критично оцінювати повідомлення різних жанрів і форм для різних типів медіа.
Вона заохотила людей замислюватися над тим, що вони читають та бачать, помічати пропаганду та однобокість в новинах і програмах суспільного інтересу, а також розуміти такі фактори як особа власника медіа і модель фінансування впливають на інформацію та кут її подачі.
    З новими знаннями бібліотечні працівники зуміють допомогти своїм користувачам компетентно споживати будь-які повідомлення з мас-медіа, вміти відрізняти правдиву інформацію від маніпулятивної брехні, що є важливо на сучасному етапі розвитку суспільства.
   Тетяна Смолдирєва порекомендувала присутнім ознайомитися з посібником для бібліотекарів "Практична медіаграмотність" та підручником для вчителів "Медіаграмотність та критичне мислення на уроках суспільствознавства".

Немає коментарів:

Дописати коментар