середа, 1 грудня 2021 р.

 

 


  
Фаховий візит до бібліотек  Чудейської

   та Красноїльської територіальних громад                

   30 листопада 2021 року заступниця директора з питань наукової роботи Марія Довгань та головна методистка науково-методичного відділу Алла Лупан  в рамках акції «Обласні бібліотеки – бібліотекам ТГ» відвідали бібліотечні заклади Чудейської та Красноїльської територіальних громад Чернівецького району.

   Поїздка відбулася з метою ознайомлення з бібліотечним обслуговуванням в умовах територіальних громад та подальшої партнерської співпраці між Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені  Михайла Івасюка та бібліотеками вищеназваних громад.

   «Публічна бібліотека Чудейської сільської ради» є базовою бібліотекою Чудейської територіальної громади, в якій функціонують 4 книгозбірні (с. Чудей, с. Їжівці, с. Буденець та с. Череш). У 2021 році Чудейська бібліотека виграла виграла грант в конкурсі Буковинського культурного фонду для підтримки творчих ініціатив з проєктом «Бібліотека проти самотності». Метою проєкту було підвищення читацької активності в громаді та інформаційної культури молоді, популяризація української книги, а також доведення жителям громади, що з  книгою ніколи не будеш самотнім.

  Результатом виграного гранту стала модернізація матеріально-технічної бази бібліотеки (комп’ютер, книги, диван, стільці). У книгозбірні створено клуб за інтересами для молоді: «Рідне слово» (25 учасників), активізовано клуб «Надія», членами якого є користувачі - ветерани війни та праці (30 учасників).  

  В рамках клубу «Рідне слово» проведено 8 заходів.  Бібліотека для учасників стала як велика родина любителів книги.

  Фахівцями обласної книгозбірні проведено моніторинг впровадження виграного проєкту «Бібліотека проти самотності».    

 У Красноїльській територіальній громаді діють 3 публічні бібліотеки (№1, №2, №3  смт. Красноїльськ та с. Стара Красношора). Книгозбірня смт. Красноїльськ  розміщена у зручному відремонтованому приміщенні, де користувачі із задоволенням читають улюблені книги та проводять вільний час. Селищна рада для своїх мешканців щорічно підписує періодичні видання.

  Результатом поїздки фахівців обласної книгозбірні стало підписання договорів про співпрацю між ЧОУНБ ім. М. Івасюка і Чудейською та Красноїльською ТГ  щодо спільної узгодженої діяльності з метою реалізації державної політики в галузі бібліотечної справи та надання методичної допомоги.











       

 


Немає коментарів:

Дописати коментар