четвер, 22 грудня 2022 р.

 

 Звітність публічних бібліотек: формати та основні вимоги

 


   


22 грудня на базі РТЦ відбулася онлайн методична година

для працівників бібліотек територіальних громад області на тему

«Звітність публічних бібліотек: формати та основні вимоги».



   На початку заходу заступниця директора з наукової роботи ЧОУНБ ім. М.Івасюка Марія Довгань звернула увагу присутніх на затверджені Міністерством культури та інформаційної політики України методичні рекомендації щодо створення і організації функціонування центрів культурних послуг у територіальних громадах (Наказ від 01.12.2022 ЗА № 466), далі вона наголосила на питанні надання вчасного та  якісного статистичного контенту всіма публічними бібліотеками області.

  


Перелік звітних документів та основні вимоги до кожного з них виклала у своїй презентації «Звітні документи бібліотек: форми та контент» головна методистка науково-методичного відділу  ЧОУНБ ім. М. Івасюка Алла Лупан.

  З особливостями заповнення «Пояснюючої записки» до статистичного звіту ознайомила онлайн учасників методичної години завідувачка науково-методичного відділу  ЧОУНБ ім. М.Івасюка Тетяна Макарейчук. 

   Завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів  ЧОУНБ ім. М.Івасюка Галина Добровольська детально розкрила порядок подання електронного звіту публічних бібліотек в ЕСМаР.


   На завершення між бібліотекарями Чернівецької області та фахівцями обласної книгозбірні відбувся онлайн діалог в режимі «питання-відповідь».

 

Модераторка - Марія Довгань

Фото - Марія Катюха

Технічне забезпечення – Галина Добровольська

До заходу приєдналося 30 учасників.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар