понеділок, 22 червня 2015 р.

Інформаційно-краєзнавчий проект "Моє село - моя бібліотека"

           Бібліотека – центр громадської активності села


 
    Сьогодні навіть важко уявити, якою була б наша країна, якби не було бібліотек – осередків історії, духовності, збереження національної культури, народних традицій і звичаїв, своєрідних організаторів спілкування жителів міста чи села.
   Переконує нас в цьому інформаційно-краєзнавчий проект Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Івасюка «Моє село – моя бібліотека», в рамках якого 17 червня відбулося заняття Школи директорів ЦБС області  та презентація роботи бібліотеки-філії с. Бобівці Сторожинецької ЦБС.
    Розпочалося заняття в Сторожинецькій районній бібліотеці за темою: «Бібліотека сьогодні: нові можливості, новий стандарт», яке відкрила в.о. директора Чернівецької ОУНБ ім. М.Івасюка Довгань Марія Михайлівна та передала слово заступнику голови районної ради Патараку Івану Вікторовичу. Він приємно зазначив, що мережа бібліотек району повністю збережена, бібліотеки виконують свою місію – розповсюджують правдиву інформацію щодо державної політики, залучають нових користувачів, особливо молодь, звертаючи увагу на національно-патріотичне виховання підростаючого покоління. Начальник відділу культури, національностей та релігій Сторожинецької РДА Давидчук Ірина 
Володимирівна підкреслила, що в районі також збережена мережа клубних установ, мистецьких та художніх шкіл, шкіл естетичного виховання, які всі разом працюють заради однієї мети – збереження культурного надбання нашого краю. Завдяки органам місцевого самоврядування всі бібліотеки ЦБС забезпечені періодичними виданнями, про це зазначила директор районної ЦБС Лугіна Іванна Григорівна. Вона розповіла про новинки в роботі бібліотек, про участь у Всеукраїнських, обласних та районних  акціях «Бібліотека на вулиці», «Бібліотечне літо», «Бібліотека українського воїна» в рамках яких бібліотекарі під відкритим небом організовують виставки, проводять вікторини, конкурси тощо.
     У занятті Школи директорів ЦБС області взяла участь керуючий справами районної ради Чувик Світлана Миколаївна.
      Директори ЦБС області здійснили
 фаховий візит у бібліотеку-філію с. Бобівці Сторожинецької ЦБС та  за допомогою слайд-презентації,  підготовленої бібліотечними господинями Татарин Марією Михайлівною та Козак Валентиною Іванівною, мали змогу ознайомитися з основними напрямками роботи, послугами, співпрацею та партнерством, масовою роботою, рекламною, волонтерською діяльністю місцевої книгозбірні.
     Під час презентації виступили : сільський голова Собко 
Михайло Филимонович, який є активним читачем, учасником масових заходів, директор місцевого НВК Цуркан Ярослава Василівна , вчитель історії Лучишин Євген Михайлович, виходець із села Токарюк Михайло Іванович, який презентував присутнім книгу про свій родовід – хроніку п’яти поколінь «Язлина, Козаки та де твоя колиска» (штрихи до родинного дерева),  Козак Нестор Тодорович розповів про свій древній рід Козаків, вчителі трудового навчання Лучишин Орися Григорівна та Браткевич Лариса Костянтинівна  провели майстер-клас з виготовлення різних виробів з паперу, крейди, 
солі, деревної стружки, Мисько Ігор Михайлович - поет-бард, публіцист, філософ виконав свої пісні патріотичного спрямування.
    Під час презентації прозвучали пісні «Сорочка вишиванка», «Над землею тумани», «Це моя земля! Це моя країна», «Молитва за Україну» у виконанні учнів Івана Собка, Мінтенко Надії та групи дошкільнят.

    Хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів АТО на Сході країни та запалили свічки пам’яті на честь героїв Євромайдану, яким у селі відкрито пам’ятний знак «Небесній Сотні».














Немає коментарів:

Дописати коментар