четвер, 28 січня 2016 р.

Зверніть увагу!

У 2016 році бібліотеки отримають додатково 42 млн. гривень на поповнення фондів україномовною літературою
Міністерство культури, 30/12/2015 × 10:42
Законом “Про Державний бюджет України на 2016 рік”, ухваленим 25 грудня Верховною Радою України, передбачено додаткове збільшення на 42 млн. гривень видатків на капітальні вкладення для Мінкультури, які спрямують на закупівлю україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек.
«Я вдячний парламенту та окремим депутатам за підтримку наших бібліотек та української книги. В 2016 році ми матимемо на 42 млн. гривень більше для закупівлі книжок українською мовою. В цьому році Міністерство уже розпочало реформування процедури закупівлі україномовних книжок для осучаснення бібліотечних фондів і ми будемо це продовжувати наступного року. Я хочу наголосити – які саме книжки, скільки і як вони будуть розподілені між публічними бібліотеками, будуть вирішувати самі бібліотекарі за результатами відкритого та максимально прозорого голосування» – відзначив віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко.
Нагадаємо, що цього року відновлено бюджетне фінансування (9 млн. гривень) для закупівлі книжок української мовою, які поповнили фонди бібліотек.
Закрити

Немає коментарів:

Дописати коментар