вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Обласна Школа директорів ЦБС

    11-12 жовтня 2016 року було проведено обласну Школу директорів ЦБС області за темою: «Сільська бібліотека: орієнтація на громаду».
      Заняття Школи директорів ЦБС розпочалося презентацією  роботи бібліотеки-філії с. Селятин Путильської ЦБС у рамках інформаційно-краєзнавчого проекту «Моє село – моя бібліотека», зініційованого Чернівецькою ОУНБ ім.М.Івасюка.
   Директорів ЦБС області, провідних фахівців обласної книгозбірні та учасників дійства привітали начальник відділу культури Путильської РДА Василь Нестор, заступник директора з питань наукової роботи Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка Марія Довгань, директор Путильської ЦБС Світлана Бойчук.
       Сільська бібліотека тісно співпрацює з органами місцевого самоврядування, про що розповів сільський голова Андрій Бойчак.
   Депутат  сільської  ради Тетяна Штефура розповіла про важливість бібліотеки для місцевої громади  як єдиного безкоштовного осередку інформації, популяризації читання,  збереження історії, звичаїв і традицій українського народу.
   Для дітей дружба з книгою – це щоденне свято, бо саме вона мудра порадниця, яка веде у дивовижний і чудовий світ.   Жодного дня не проходить, щоб не звернутись до неї.  Так відгукнулися про спільну роботу бібліотеки і освітніх установ у вихованні підростаючого покоління  партнери бібліотеки завідувач ДНЗ Галина Ямніцька, директор ЗОШ I-III ступенів  Олександр Штефура та директор школи-інтернату I-III ступенів  Олександр Михайлюк.
         Користувачами бібліотеки є прихожани Церкви Адвентистів Сьомого Дня, які виконали для присутніх пісенні номери, а також подарували бібліотеці підбірку книг. 
         Бібліотекар місцевої книгозбірні Діана Жмурик також представила свою роботу за допомогою слайд-презентації «Сільська бібліотека: інформаційно-культурний осередок громади», яка супроводжувала захід.
      Під час презентації прозвучала легенда про село Селятин, вірш М.Пилатюка «Селятин – це пісня доріг, що круті..», інформація про історію села, соціально-економічний та культурно-освітній розвиток, інфраструктуру населеного пункту, були згадані відомі особистості села.   Серед них: поет Михайло Пилатюк, письменник Микола Гурепко, декан інженерно-технічного факультету ЧНУ Олег Ангельський, композитор Іван Благун, викладач Харківської Академії внутрішніх військ України Валентина Машкевич, заслужений лісовод України Іван Шкеул, краєзнавець Олександр Іванов, заслужений журналіст України Валентин Чорний. Також велася розповідь про 60 мужніх воїнів-селятинців, які захищають свою Вітчизну в зоні АТО.
      На бібліотечному заході прозвучали пісні у виконанні місцевих аматорів.
     Директори ЦБС області ознайомилися з роботою бібліотеки-філії с. Селятин під час екскурсії книгозбірнею  
     Другого дня на базі Путильської ЦРБ проведено фаховий діалог на тему : «Будні сільської бібліотеки», під час якого відбулося обговорення роботи сільських бібліотек в сучасному форматі з висвітленням питань децентралізації,  національно-патріотичного виховання дітей та молоді тощо.
   Також проведено екскурсію  центральною районною бібліотекою, приватною бібліотекою сім’ї Буняків, з якою співпрацює районна бібліотека, а також здійснено фахову подорож до літературно-меморіального музею-садиби Юрія Федьковича 

















































Немає коментарів:

Дописати коментар