вівторок, 13 липня 2021 р.

                           

Олександр Ткаченко: МКІП проведе інформаційну кампанію «Україна без бар'єрів»

12 липня під час засідання Ради безбар’єрності за участю першої леді Олени Зеленської та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля було погоджено масштабний План заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. До Плану заходів включено понад 250 ініціатив, які буде втілено в життя протягом найближчих двох років.

«Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. Це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім.https://mkip.gov.ua/news/5727.html

До Плану заходів залучена потужна команда – це представники влади разом з представниками громадськості. Я б навіть назвала це не План заходів, а План змін. І це про зміни, які можуть бути втілені в найближчі два роки та мають сприяти тому, щоб безбар’єрність стала новою суспільною нормою», – зазначила Олена Зеленська.

У ході засідання Ради безбар’єрності міністри представили 7 ключових проєктів Плану, які відповідають за найбільші виклики, пов'язані з суспільними бар'єрами, визначили вектори роботи та алгоритм дій.

МКІП проведе інформаційну кампанію «Україна без бар'єрів». Цей проєкт покликаний популяризувати у суспільстві культуру безбар’єрності як філософію гідності та прийняття. Ключова мета - підвищення обізнаності маломобільних груп населення про свої права та можливості їх реалізації, а також забезпечення толерантного ставлення до таких груп з боку суспільства.

«Українці, на жаль, мало обізнані про культуру безбар’єрності та її суть. Це необхідно змінювати, адже брак знань впливає на безліч факторів життя, починаючи від гідного ставлення один до одного. Наша інформаційна кампанія охопить все населення країни, включно із бізнесом, медіа, органами місцевого самоврядування, маломобільними групами населення, громадськими організаціями», - підкреслив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За словами Міністра, у серпні цього року заплановано випустити посібник для мистецьких шкіл, а у грудні книгу про інклюзію, а також цикл відеороликів «Безбар’єрні історії, які надихають» для ТБ.

Крім того, під час засідання перша леді представила власний просвітницький проєкт «Довідник безбар’єрності».

«Ця стратегія створена для людей, і вона про людей. Раз за разом ми стикаємося з тим, що треба пояснювати значення безбар’єрності. Для того, щоб зробити поняття більш зрозумілим, у мене виникла ідея: створити єдиний довідник із роз'ясненням основних принципів безбар’єрності, правил комунікації та словником базових понять безбар’єрності», – прокоментувала Олена Зеленська.

Очікується, що доопрацьований План заходів з реалізації Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору на 2021-2022 роки буде розглянуто й затверджено на найближчому засіданні КМУ.                            

Немає коментарів:

Дописати коментар