вівторок, 13 грудня 2022 р.

Семінар по плануванню

 

Плануємо пріоритети і формати роботи 2023 року

 

       


13 грудня 2022 року на базі Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка відбувся

онлайн семінар-практикум для працівників бібліотек територіальних громад

області на тему «Плануємо пріоритети і формати роботи 2023 року».

   На початку онлайн семінару головна методистка науково-методичного відділу  Алла ЛУПАН ознайомила учасників з інформацією  про проведення Міжнародного форуму «Роль бібліотек в інтеграції населення у мирне життя» (в межах проєкту «Бібліотека як безпечне місце»), який проходив за сприяння Goethe Institut в Україні та ВГО Українська бібліотечна асоціація. 

   Учасники форуму з країн, які перебували у стані війни, поділилися досвідом роботи бібліотек в складних історичних умовах, наданням різноманітних послуг для мешканців, зібранням інформації від учасників та очевидців подій, відновленням втрачених та пошкоджених фондів тощо.

   Продовжила захід заступниця директорки з питань наукової роботи ЧОУНБ ім. М. Івасюка Марія ДОВГАНЬ, яка закцентувала увагу на популяризації книг від УІК, підтриманні проєкту Стратегії розвитку читання на 2021–2025 роки «Читання як життєва стратегія», бібліотечних акціях щодо поповнення фондів своїх бібліотек та закликала взяти активну участь у II Тижні Національного читання (12.12.-19.12. 2022 р.)

    Методичні рекомендації «План як основа всієї діяльності бібліотеки» надала головна методистка науково-методичного відділу  Алла ЛУПАН, яка зупинилася на основних розділах «Координаційного плану роботи бібліотек Чернівецької області на 2023 рік» та наголосила на знаменних датах та подіях наступаючого року.

   Завідувачка науково-методичного відділу Тетяна МАКАРЕЙЧУК визначила основні підрозділи щорічного плану сільської бібліотеки, акцентувавши увагу на його конкретизації та оптимізації.  

   Презентацію «Онлайн послуги бібліотек під час війни» підготувала завідувачка   відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Галина ДОБРОВОЛЬСЬКА, в якій поділилася інформацією про онлайн послуги Чернівецької ОУНБ ім. М. Івасюка, про освітні платформи для користувачів бібліотек (Prometheus,  Helsi), про додатки національної онлайн-платформи з цифрової грамотності  «Дія.Цифрова освіта» тощо.  

   На завершення між учасниками заходу відбулося онлайн спілкування в режимі «питання-відповідь».  

Модерувала захід Марія Довгань.

Технічне забезпечення – Галина Добровольська, Олександр Кицюк.

Фото – Марія Катюха.

Всього учасників – 52.

Немає коментарів:

Дописати коментар