четвер, 3 серпня 2023 р.

                                                  Чернівці –Тернопіль : 

спільні обрії бібліотечного краєзнавства

    


3 серпня 2023 року за запрошенням Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки головна методистка науково-методичного відділу  ОУНБ ім. М. Івасюка Алла Лупан взяла участь у   семінарі для працівників публічних бібліотек «Бібліотечне краєзнавство в системі формування духовності та збереження культурної ідентичності» (онлайн).

  


У своєму виступі 
«Краєзнавчі бібліотечні пропозиції ― громадам: з досвіду роботи публічних бібліотек територіальних громад Чернівецької області» Алла Лупан поділилася з колегами успішними проєктами  та напрацюваннями краєзнавчого спрямування в публічних бібліотеках Буковини. Так, було висвітлено матеріали обласного краєзнавчо-інформаційного проєкту  «Буковина в бібліомаршрутах»,  обласного конкурсу краєзнавчих мініпроєктів «Краєзнавча бібліотечна пропозиція - громаді», проєкту обласної ради, ОУНБ ім. М. Івасюка, публічних бібліотек області «Незабутні: Буковина пам’ятає» (про воїнів з Буковини, які загинули за незалежність України з 2014 року).

  На завершення учасникам семінару було запропоновано переглянути відеоекскурсію Кельменеччиною, яку підготували бібліотекарі Кельменецької ТГ разом з іншими культурними установами в рамках  обласного краєзнавчо-інформаційного проєкту  «Буковина в бібліомаршрутах».

  Фахівці Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки подякували за участь у семінарі та  висловили думку про подальшу співпрацю між двома обласними книгозбірнями.










Немає коментарів:

Дописати коментар